Nieuwsbrief winter 2022

Voorwoord
Beste relatie,

Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief winter 2022. Wij adviseren u om deze nieuwsbrief goed door te nemen. Hebt u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij willen u bedanken voor het vertrouwen dat u in ons hebt gesteld dit jaar. Ook komend jaar kunt u bij ons rekenen op de best mogelijke dienstverlening en service op het gebied van uw persoonlijke financiën.

Wij wensen u prettige feestdagen en een (financieel) gezond 2023 toe!

Zorgverzekering 2023
Overstappen of wijzigen van zorgverzekering kan éénmaal per jaar. Vaak loont het om een aanvullende verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie of een bril. Wist u dat u onder bepaalde voorwaarden toch in aanmerking kunt komen voor een aanvullende zorgverzekering terwijl u nog een openstaande schuld bij uw zorgverzekeraar hebt?

Neem voor al uw vragen over het overstappen of wijzigen van uw zorgverzekeraar contact op met uw bewindvoerder. Samen kan er worden gekeken wat de best passende oplossing is voor u.

Wilt u hier gebruik van maken? Laat het ons dan vóór dinsdag 20 december 2022 weten. Dan hebben wij de tijd om de overstap of wijziging voor u in orde te maken.

Sluiting kantoor
Vanwege 2e Kerstdag is ons kantoor gesloten op maandag 26 december 2022. Alle andere dagen rondom de feestdagen zijn wij bereikbaar zoals u dat van ons gewend bent.

Vakantie
Anne heeft vrij van 26 december 2022 tot en met 1 januari 2023.  Vanaf maandag 2 januari 2023 is zij weer aan het werk.

Erik heeft vrij van 2 tot en met 8 januari 2023. Op maandag 9 januari 2023 is hij weer aanwezig.

Bankkosten
Alle grote banken belasten de kosten voor het aanhouden van bankrekeningen van cliënten door aan professionele bewindvoerders. De expertgroep Curatele Bewind en Mentorschap (CBM) van de rechtbank heeft besloten dat bewindvoerders hiervoor per cliënt een bedrag van € 10,00 (vrijgesteld van BTW) in rekening mogen brengen. Volgens de expertgroep hebben de bewindvoerders geen keuze en geen mogelijkheid deze extra kosten te vermijden. Daarnaast is met deze verhoging geen

rekening gehouden in de regeling beloning die door de minister is vastgesteld. Dit bedrag zal in de maand december 2022 bij u in rekening worden gebracht.

Tarieven bewindvoering 2023
De tarieven voor beschermingsbewindvoering worden ieder jaar vastgesteld door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en zijn opgenomen in de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren. Zoals het er nu naar uitziet, worden de kosten in 2023 niet verhoogd.

De kosten worden vergoed door de gemeente via de bijzondere bijstand indien u een laag inkomen heeft. De exacte richtlijnen voor de vergoeding verschillen per gemeente.

Rekening en verantwoording over 2022
Zoals u weet moeten wij ieder jaar zowel aan u als aan de rechtbank rekening en verantwoording afleggen. Vanaf januari 2023 beginnen wij met het afleggen van verantwoording over het jaar 2022. Het is bij ons gebruikelijk dat wij een afspraak met u maken om deze verantwoording persoonlijk met u te bespreken. Hebt u liever een belafspraak? Dan kunt u dat bij ons aangeven.

Inloggen met DigiD
Bij veel instanties kunt u vanaf 1 januari 2023 niet meer inloggen met alleen uw inlognaam en wachtwoord. U moet dan in twee stappen inloggen via een sms-code. Om in de toekomst te kunnen blijven inloggen, is het belangrijk om uw mobiele telefoonnummer te koppelen aan uw DigiD-account. Dit kunt u zelf eenvoudig doen via de website https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle Hebt u hier hulp bij nodig? Laat het ons dat weten, dan helpen wij u hierbij. Wijzigt uw telefoonnummer? Dan moet u ook uw nieuwe nummer koppelen aan uw DigiD-account.