Minimavoorzieningen in Zeeland 2021

Minimavoorzieningen in Zeeland 2021

Minimavoorzieningen zijn extraatjes voor mensen met een laag inkomen. Wanneer je rond moet komen van een klein budget is het vaak lastig om geld apart te zetten voor onverwachte uitgaven, lid te worden van een vereniging, een dagje naar het zwembad te gaan met het gezin of geld te reserveren voor extra zorgkosten die je moet maken. Wat veel mensen niet weten, is dat hiervoor voorzieningen zijn waarop aanspraak gemaakt kan worden. Om het gemakkelijk te maken hebben wij een overzicht gemaakt van de meest gebruikte minimavoorzieningen in Zeeland 2021 die aangevraagd kunnen worden.

Om in aanmerking te komen voor een minimavoorziening moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet bijvoorbeeld een bepaalde leeftijd hebben, niet teveel inkomen of vermogen hebben, bepaalde kosten hebben gemaakt of een chronische ziekte of aandoening hebben. De voorwaarden kunnen verschillen per minimavoorziening en per gemeente. Wij adviseren u daarom om goed te bekijken of u in aanmerking komt. Twijfelt u? In dat geval kunt u altijd contact opnemen met uw gemeente om het na te vragen.

Staat u onder bewind? In dat geval hoeft u de minimavoorzieningen niet zelf aan te vragen. Het behoort tot de taak van uw bewindvoerder om dit namens u te doen

Wist u dat het niet noodzakelijk is om een uitkering te ontvangen als u een beroep wil doen op een minimavoorziening? Ook als u werkt en een laag inkomen hebt kan u in aanmerking komen.

Wilt u meer weten over minimavoorzieningen in Zeeland 2021? Lees dan verder.

Minimavoorzieningen in de Gemeente Middelburg – Gemeente Vlissingen – Gemeente Veere (Orionis Walcheren)

1. Fonds cultuur, sport en onderwijs: een bedrag van € 115,00 per persoon van > 18 jaar, € 140,00 per kind op de basisschool en € 260,00 per kind op het voorgezet onderwijs.

2. Individuele inkomenstoeslag: een bedrag van € 409,00 per 12 maanden voor een alleenstaande, € 521,00 voor een alleenstaande ouder en € 584,00 voor gehuwden of samenwonenden.

3. Chronisch zieken en gehandicapten: een bedrag van € 250,00 per persoon per kalenderjaar (gemeente Middelburg), € 180,00 per persoon per 12 maanden (gemeente Veere en Vlissingen).

4. Bijzondere bijstand: bedragen verschillen per aanvraag en per gemeente.

Voor alle inwoners van: Arnemuiden, Middelburg, Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland, Vlissingen, Oost-Souburg, West-Souburg, Ritthem, Koudekerke, Westkapelle, Oostkapelle, Serooskerke, Veere, Domburg, Aagtekerke, Zoutelande, Meliskerke, Grijpskerke, Vrouwenpolder, Biggekerke en Gapinge.

Minimavoorzieningen in de Gemeente Borsele – Gemeente Goes – Gemeente Kapelle – Gemeente Noord-Beveland – Gemeente Reimerswaal (GR de Bevelanden)

1. Declaratiefonds: een bedrag van maximaal € 261,00 per kalenderjaar per volwassene, een bedrag van € 130,00 voor kinderen tot 18 jaar (gemeenten Borsele, Goes en Reimerswaal) een bedrag van € 203,00 per kalenderjaar per volwassene, een bedrag van € 101,00 voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar (gemeente Kapelle) of een € 200,00 op jaarbasis per gezinslid met daarbij de mogelijkheid om nog aanvullende vergoedingen aan te vragen (gemeente Noord-Beveland)

2. Individuele inkomenstoeslag: een bedrag van € 400,00 voor een alleenstaande en alleenstaande ouder per 12 maanden en een bedrag van € 572,00 voor gehuwden.

3. Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten: indien u een WIA-, Wajong-, WAO- of WAZ-uitkering van het UWV en u tenminste 35% arbeidsongeschikt bent, dan bedraagt de tegemoetkoming € 225,00. In andere gevallen bedraagt de vergoeding € 407,00 per persoon.

4. ​Fiets- en reiskostenvergoeding voor schoolgaande kinderen: afhankelijk van de afstand kunt u voor uw kind reiskostenvergoeding of een gratis fiets aanvragen.

5. Bijzondere bijstand: bedragen verschillen per aanvraag en per gemeente.

Voor alle inwoners van: Heinkenszand, ’s-Gravenpolder, ’s-Heerenhoek, Lewedorp, Borssele, Nieuwdorp, Ovezande, Kwadendamme, Hoedekenskerke, Oudelande, Baarland, Nisse, Driewegen, ’s-Heer Abtskerke, Ellewoutsdijk, Goes, Kloetinge, Wolphaartsdijk, ’s-Heer Hendrikskinderen, ’s-Heer Arendskerke, Wilhelminadorp, Kattendijke, Oud-Sabbinge, Eindewege, Kapelle, Wemeldinge, Biezelinge, Schore, Kamperland, Kortgene, Colijnsplaat, Wissekerke, Kats, Geersdijk, Yerseke, Krabbendijke, Kruiningen, Rilland, Hansweert, Waarde en Oostdijk.

Minimavoorzieningen in de gemeente Schouwen-Duiveland

1. Declaratiefonds: een bedrag van maximaal € 152,00 per persoon per jaar. Voor jongeren tussen de 5 – 18 jaar is er een bedrag van maximaal € 811,00 per kind aan te vragen voor het volgen van zwemlessen. Jongeren tot 18 jaar die naar het voortgezet onderwijs gaan kunnen in aanmerking komen voor een bedrag van € 304,00 per schooljaar voor een vergoeding in de reiskosten.

2. Tegemoetkoming meerkosten chronisch zieken en gehandicapten: de standaardvergoeding bedraagt € 240,00 per jaar voor een alleenstaande en een bedrag van € 500,00 per persoon voor echtparen met kinderen van 12 tot 18 jaar.

3. Individuele inkomenstoeslag: een bedrag van € 395,00 per jaar voor een alleenstaande, een bedrag van € 507,00 voor een alleenstaande ouder, een bedrag van € 472,00 voor gehuwden zonder kinderen en een bedrag van € 608,00 met kinderen.

4. Bijzondere bijstand: bedragen verschillen per aanvraag.

Voor alle inwoners van: Zierikzee, Burgh-Haamstede, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Renesse, Brouwershaven, Scharendijke, Kerkwerve, Dreischor, Noordgouwe, Zonnemaire, Ouwerkerk, Sirjansland
Ellemeet, Noordwelle, Serooskerke.

Minimavoorzieningen in de gemeente Sluis

1. Individuele inkomenstoeslag: een bedrag van € 350,00 per jaar voor een alleenstaande.

2. Sociaal-culturele activiteiten: een bedrag van € 150,00 per volwassene per 12 maanden en een bedrag van € 100,00 voor kinderen tot 18 jaar.

3. Computerlessen: personen van 18 jaar en ouder kunnen een aanvraag indienen voor het volgen van 12 computerlessen.

4. Bijzondere bijstand: bedragen verschillen per aanvraag.

Voor alle inwoners van: Breskens, Oostburg, Aardenburg, Sluis, IJzendijke, Schoondijke, Groede, Eede, Cadzand, Hoofdplaat, Zuidzande, Waterlandkerkje, Nieuwvliet, Retranchement, Sint Kruis en Biervliet.

Minimavoorzieningen in de gemeente Terneuzen

1. Individuele inkomenstoeslag: een bedrag van € 350,00 per jaar voor een alleenstaande, een bedrag van € 450,00 voor een alleenstaande ouder en € 500,00 voor gehuwden.

2. Meedoen-budget: een bedrag van € 100,00 per gezinslid per jaar.

3. Bijzondere bijstand: bedragen verschillen per aanvraag.

Voor alle inwoners van: Terneuzen, Axel, Sas van Gent, Hoek, Zaamslag, Koewacht, Sluiskil, Philippine, Westdorpe, Biervliet, Zuiddorpe, Overslag en Spui.

Minimavoorzieningen in de gemeente Hulst

1. Individuele inkomenstoeslag: een bedrag van € 350,00 per jaar voor een alleenstaande, een bedrag van € 450,00 voor een alleenstaande ouder en € 500,00 voor gehuwden.

2. Maatschappelijke participatie: een bedrag van € 100,00 per gezinslid per kalenderjaar.

3. Gezinsabonnement zwembad: wanneer u kinderen hebt in de leeftijd van 5 tot en met 14 jaar kunt u in aanmerking komen voor een gezinsabonnement van zwembad De Honte.

4. Bijzondere bijstand: bedragen verschillen per aanvraag.

Voor alle inwoners van: Hulst, Kloosterzande, Sint Jansteen, Clinge, Vogelwaarde, Heikant, Nieuw-Namen, Graauw, Lamswaarde, Hengstdijk, Terhole, Kapellebrug, Ossenisse, Walsoorden en Kuitaart.

Minimavoorzieningen in de gemeente Tholen

Op de website van de gemeente Tholen moet je erg goed zoeken voordat je iets terug kunt vinden over minimavoorzieningen. Er wordt zeer summier vermeld dat er regelingen zijn. Om hier meer informatie over te krijgen moet u eerst inloggen met DigiD.

Individuele inkomenstoeslag, activeringsregeling en bijzondere bijstand kan via deze link worden aangevraagd.

Voor alle inwoners van: Tholen, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland, Scherpenisse, Stavenisse en Poortvliet.

Vragen?

Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel over minimavoorzieningen in Zeeland 2021? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij hebben ons best gedaan om een zo volledig en duidelijk mogelijk overzicht te maken van de minimavoorzieningen in Zeeland 2021. Hebt u een foutje gezien? Meld het ons dan. Wij zijn u dankbaar!

Sinke & Christ Bewindvoeringen

Uw betrouwbare partner voor het behartigen van uw financiële belangen.