Financiële voornemens 2021

De start van het nieuwe jaar begint voor veel mensen met het maken van goede voornemens. Tussen deze voornemens zitten vast ook financiële voornemens. Wij moedigen iedereen aan om financiële voornemens voor 2021 te maken. Zonder doel weet je immers niet waar je naartoe moet werken. In dit artikel lees je meer over de financiële voornemens waarbij wij als bewindvoerder kunnen helpen.

Financiële voornemens 2021

1. Een sluitend budgetplan krijgen

Een sluitend budgetplan betekent dat je met het inkomen al je vaste lasten kunt betalen en daarnaast nog geld overhoudt om van te leven. Klinkt best aantrekkelijk toch? Het is echter niet zo simpel als dat het lijkt. Om een sluitend budgetplan te maken moet je eerst inzicht hebben in je financiën. Weet jij van jezelf hoeveel er iedere maand inkomt en uitgaat? Bij aanvang van het bewind stellen wij een budgetplan voor je op en zorgen wij dat deze up to date blijft.

2. Je inkomen optimaliseren

Wij als bewindvoerders weten precies waar je recht op hebt. Wij merken dat veel cliënten van ons al jaren niet alle voorzieningen aanvragen waar ze recht op hebben. Vaak hebben ze hiermee al duizenden euro’s misgelopen zonder dat ze het zelf wisten. Geld laten liggen is zonde, zeker als je het goed kan gebruiken. Bij aanvang van het bewind voeren wij een check uit om te zien voor welke inkomensaanvullende voorzieningen je in aanmerking komt. Wij vragen deze voorziening dan aan en letten erop dat wij tijdig een nieuwe aanvraag indienen.

3.  Schulden aflossen

Een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden. De gevolgen van schulden zijn groot; stress, sociaal isolement, ziekteverzuim, relatieproblemen, depressie, schaamte komen vaak voor bij mensen met schulden. Wij als bewindvoerders kunnen je helpen bij het oplossen van deze schulden. Dit doen wij door je schuldenlast te inventariseren, betalingsregelingen te treffen en wanneer dit nodig is je aan te melden voor schuldhulpverlening.

4. Het creëren van financiële rust

Wanneer wij onze cliënten vragen wat de positieve gevolgen van bewindvoering zijn staat met stip op nummer 1: financiële rust. Onze cliënten hoeven zich geen zorgen meer te maken of de huur wel kan worden betaald en of er aan het einde van de maand nog wel voldoende geld is om te eten. Geen angst meer om post open te maken of voor een deurwaarder aan de deur. De wetenschap dat de bewindvoerder alle geldzaken regelt geeft zoveel rust dat onze cliënten weer vertrouwen krijgen in de toekomst.

Bewindvoering kan helpen

Welke van bovengenoemde financiële voornemens wil jij in 2021 bereiken? Misschien kunnen wij je door middel van bewindvoering hierbij helpen. Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of bewindvoering iets voor je is? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Wil je meer informatie over bewindvoering? Op onze website kun je veel informatie vinden, net zoals op de website van de rechtspraak.

Sinke & Christ Bewindvoeringen

Uw betrouwbare partner voor het behartigen van uw financiële belangen.